Dagens middag ble nok en gang fisk! Jeg digger fisk til middag og fisk på skiva for tida! Mon tro om kroppen prøver å fortelle meg at jeg trenger mer omega 3...? :) Men idag laget vi en veldig god middag, og oppskriften på den kommer her:
til 2 personer
400 g laksefilet uten skinn
salt og pepper
litt smør til steking
5-6 små poteter, i båter
1 squash
salt og pepper
200 g spinat
1 liter vann
1 ts salt
blader fra 1 potte frisk basilikum
200 g majones
200 g creme fraiche
havsalt i flak
nykvernet pepper
Skjær laksefileten i passe store stykker. Krydre på hver side med salt og pepper. La hvile på benken.
Ha båtpoteter og squash i båter i ei ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
Rens og skyll spinaten. Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt i. Ha i spinaten når vannet koker. La koke 1 minutt (ikke mer!). Ha spinaten i et dørslag og skyll med kaldt vann. Klem vannet ut av spinaten og ha den over i en bolle. Tilsett basiliukumblader og majones. Rør godt sammen med en stavmixer. Bland i creme fraiche til slutt, og smak til med havsalt-flak og pepper.
Stek laksen på middels varme i stekepanne til den er gjennomstekt.
Server fisken med båtpoteter og basilukumsaus. Mmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar