Til helga får vi besøk av ei lita niese og hennes foreldre. Det gleder vi oss veldig til. Og da er det ekstra hyggelig å ha nybakt brød i hus. Idag bakte jeg Trines flerkornbrød, og de ble kjempegode! Anbefales på det varmeste :)
Oppskrifta finner du her.
Ellers denne uka har vi bakt bananscones. Ja, vi! Mannen var også med (han syntes det var veldig gøy å mose bananen :)). Og sconsene ble verken smuldrete eller tørre som scones flest pleier å bli når jeg baker dem. Hurra for banan!
Her kommer den fantastiske oppskriften:
til 6 scones:
2,5 dl hvetemel
2 dl fullkornshvete
2 ts bakepulver
1 ss sukker
3 ss smeltet smør
2 dl melk
1 most banan
Forvarm ovnen til 220 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett banan. Rør deretter inn smør og melk til du har en smidig deig. Kjevle ut deigen til en rund form og skjær snitt i deigen så du får 6 trekanter. Stek dem midt i ovnen i ca 12-15 minutter. Serveres med honning eller hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy! mmm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar