Kyllingfilet med rosenkål:
til 4 personer trenger du:
4 kyllingfileter
200 g rosenkål
1 dl mandler
1/2 dl tranebær
Ris til 4 personer
2 ss olje
salt og pepper
1. Stek kyllingen i panna så den får litt farge.
2. Legg kyllingen i en ildfast form sammen med mandler, tranebær og rosenkål. Hell over olje, salt og pepper og stek i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter.
3. Kok ris og server retten med ris og eventuelt en saus (vi brukte kremet kyllingssaus fra toro, da vi trengte noe raskt..)
Fiskekaker med røkt ørret og speilegg:
Til 3-4 personer trenger du:
600 g poteter, skrelt og delt i biter
2 ss melk
50 g smør
250-300 g skinn-, og beinfri røkt ørret i biter
2 sjalottløk, finhakket
50 g hvetemel
2 ss olivenolje
4 egg
persille
serveres med grønn salat og sweet chili saus.
1. Kok potetbitene i rikelig lettsaltet vann i 10-12 minutter. Hell av vannet og ha dem tilbake i gryta. Tilsett melk og halvparten av smøret og lag mos. Smak til med salt og pepper, og vend inn fisk og løk.
2. Lag åtte fiskekaker, strø lett med litt hvetemel og avkjøl i 30 minutter, til kakene er faste.
3. Varm opp olje og resten av smøret i en stekepanne på middels varme. Stek kakene i to omganger, gi dem ca fire minutter på hver side. Legg dem over på et serveringsfat.
4. Knekk eggene i samme stekepanne og stek dem minimum 2 minutter, eller så lenge du ønsker.
5. Server fiskekakene med en grønn salat, speilegg og sweet chili saus.
..og på tampen:
hvis du har lyst å vite hvordan prosjekt nyttårsfest gikk..følg med de nærmeste dagene (lover gode oppskrifter!)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar