Da var nesten pakkeselet salet opp med alt påskepikkpakk, påskeegg og brettspill, og påskekaka laget. Det ble denne varianten i år:
Bunn:
5 eggehviter
250 g sukker
250 g malte mandler
Pisk marengs av eggehvitene mens du tilsetter litt og litt sukker. Vend inn mandlene. Del bunndeigen i to, og ha i hver sin smurte springform uten bunn, på en stekeplate med bakepapir. Stek 15 min hver ved 170 grader, og la avkjøle helt.
Lag kremen av:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
4 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker godt i ei gryte. Kok opp på svak varme under stadig omrøring. Sett til avkjøling. Når den er lunken, visp inn smøret. Avkjøl helt. Ha litt krem mellom bunnene som du legger oppå hverandre, og ha gul krem over hele kaka. Pynt med f.eks. påskekyllinger, påskesjokoladeegg, strøssel etc. Lykke til!
(litt overflødig krem bare.. :))
Nå drar vi snart på hytta (som er uten strøm og vann) så da blir det ikke noe blogging på en stund..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar