Idag ble det rester fra helga til middag, men igår var det verdens beste fiskesuppe på menyen.
Dette trenger du til 2-4 personer:
1 liten gul løk
1 dl kremfløte
100 g smør
400 g torskefilet
150 g reker
1 gulrot
1/2 fennikel
1/2 liten sellerirot
1 liten purre, evnt 1/2 stor
7 dl fiskekraft
hakket frisk basilikum, gressløk og persille
salt og pepper etter smak
Finhakk løken og surr den i stekepanna til den er blank og myk. Ha i ei gryte sammen med fiskekraften og gulrot, fennikel og sellerirot i tynne staver. Tilsett strimlet purre. Kok opp og la koke til grønnsakene er møre.
Kok opp kremfløte i en annen gryte over svak varme. Tilsett smøret og rør godt til smøret er helt smeltet. Skal ikke koke. Tilsett i fiskegryta. Tilsett eventuelt maisenna (2 ts til 0,5 dl vann) dersom du vil ha suppen tykkere.
Tilsett torskefilet i terninger. La trekke over svak varme i 7-10 minutter. Ha i rensede reker og urter mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med flatbrød og smør. NYT!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar