I denne anledning laget vi en meny som så slik ut:
Forrett:
Tomat med mozzarella, basilikum og parmaskinke
Lammestek med saltbakte poteter, asparges og paprikasaus
Hjemmelaget iskrem med daim og bringebær.
Her kommer oppskriften på hjemmelaget iskrem:
3 eggeplommer
0,5 dl vann
100 g sukker
1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
1 Daim-sjokolade, i biter
1 kurv hele, friske bringebær
Pisk fløten og sett den kaldt. Kok opp vann og sukker med vanilje, og la det koke i 5 minutter. Hvitpisk eggeplommene (tar ca 10 minutter). Spe med sukkerlaken i eggeplommene. Rør forsiktig inn kremfløten. Tilsett biter av Daim. Ha isen i en form (gjerne en ren isboks), og legg hele bringebær lagvis med isen. Sett kaldt over natta.
Koselig helgebesøk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar