Med inspirasjon fra tidenes syltebok (som jeg arvet etter min kjære bestemor), satte jeg igang. Kutta ut konjakken da, som bokas forfatter så gjerne vil ha i syltetøyet sitt :)
Før sylting, må bærene være rene. De bør helst plukkes selv og ikke skylles. Men siden jeg ikke har jordbæråker enda, måtte jeg plukke de i fruktavdelingen på lokalbutikken. Jeg rensket de da jeg kom hjem, skylte de under kaldt vann og la de på et kjøkkenhåndkle i en times tid for tørking. Hvis ikke du tørker bærene ordentlig, vil de miste smak og bli vasne..
Deretter målte jeg opp 500 g bær og litt i underkant av 100 g sukker. Jeg kutta bærene i fire deler og la i en bolle.
Så brukte jeg moseren min og moste bærene grovt. Jeg liker biter i syltetøyet!
Så rørte jeg inn sukkeret og hadde jordbærsyltetøyet på glass. Du kan også bruke JAM frysepulver, for å få et fastere syltetøy. Mitt ble ganske flytende.
mmm! Nå håper jeg på å få denne boka her til bursdagen:
(må jo oppdatere meg litt..)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar