Til to personer trenger du (bare å øke til flere):
400 g sei/torsk filet, gjerne frossen
1 ss olivenolje
1 egg
3 ss persille, finhakket
2 store sjalottløk, raspet/finhakket
2 ss majones
2 ss diljonsennep
8 ss knust kavring
3 dråper tabasco
1 sitron, saften av
Grovt havsalt
Nykvernet pepper
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg fisken utover i en ildfast form (del gjerne opp i mindre stykker). Hell over olivenolje og stek i ca 15 min til fisken er gjennomstekt. Avkjøl.
2. Visp egget, tilsett finhakket løk, majones, sitron, sennep, tabasco, persille, kavring, salt og pepper.
3. Hell alt vannet av fisken. Del opp i flak. Rør fisken inn i løk/egg-blandingen. Bland godt, gjerne med hendene.
4. Form fiskekaker i passende størrelse og stek i smør ca 2 min på hver side til de er gyldne.
Tips: lager du fiskekakene på forhånd, kan de legges i en ildfast form med aluminiumsfolie over og varmes i ovnen ved 150 grader i ca 15 min, da blir de ikke tørre.
Serveres med nykokte poteter, revet gulerot, smeltet smør med frisk persille og rømmedressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar