Lyst på en god fiskemiddag som er enkel å lage, men smaker kjempegodt? Da er disse fiskekakene noe for deg!
Til 2 personer trenger du:
400 g torskefilet (gjerne frossen)
1 ss olivenolje
1 egg
3 ss persille, finhakket
2 store sjalottløk, finraspet
2 ss majones
2 ss diljonsennep
8 ss knust kavring
3 dråper tabasco chipotle (eller vanlig tabasco)
1 sitron
grovt havsalt
nykvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg fisk utover i en ildfast form, hell over olivenolje og stek til den er gjennomstekt, ca 15 minutter. Avkjøl fisken. La all væsken renne av og del opp fisken i flak med en gaffel.
Visp egg. Bland inn finraspet løk, majones, sennep, tabasco, sitron, persille, kavring, salt og pepper. Bland fisken godt inn og bruk gjerne hendene for å få en jevn masse. (kan kjøres i foodprosessor dersom du ønsker helt finmalte fiskekaker). Form fiskekakene i passe størrelser og stek i stekepanne til de er gylne, ca 2 minutter på hver side.
Kan serveres med kokte poteter og hjemmelaget aioli :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar