Til 4 personer trenger du:
4 laksefileter uten skinn og bein
1 liter vann og en fiskebuljongterning eller fiskefond
2 store, kokte poteter uten skinn
1 finhakket, rød chili uten frø
1 finhakket vårløk
1 middels stort egg
4 strimlede limeblad/blad fra mynte
2 ts finhakket, frisk ingefær
2 ts fiskesaus (brukte blue dragon fish sauce, som kan fås på de fleste matbutikker)
3 ss finhakket, frisk koriander
5 ss saft av lime
sesamfrø (til å rulle biffene i)
nøytral olje til steking.
1) Kok fisken: Kok opp vann med fiskebuljong/-fond. Legg fisken i stykker i vannet og kok opp. Trekk gryta over på ei trefjøl og la fisken stå og trekke i ca 7 minutter. Ta fisken opp av vannet og avkjøl. Mos fiskekjøttet med en gaffel.
2) Skrell potetene og del i små biter. Kok i vann i ca 15 minutter til de er gjennomkokte. Mos potetene med en stavmixer.
3) Tilbered resten av ingredisensene. Bland fisken med potetene og resten av ingrediensene, unntatt sesamfrøene. Form til passe store "biffstykker".
4) Ha olje i ei stekepanne. Rull "biffstykkene" i sesamfrø og stek ca 3-4 minutter på hver side.
5) Server med en grønn salat, rømme og limebåter.
En fornøyd gjeng :)
Håper du har hatt ei fin helg :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar