Tortillalefser (ca 8 små lefser):
5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 ts salt
2 dl vann
8 ss soyaolje
Bland det tørre. Bland oljen i vannet og ha i melet. Kjevle ut til runde lefser, stek i tørr stekepanne.
Tacokrydder:
1 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss spisskummen
2 ts koriander
1 ts cayennepepper
1 ts gurkemeie
2 ts salt
Blandes sammen og has over stekt kjøttdeig. Ha i litt vann for å få mer fukt til kjøttet.
Salsa:
1 finhakket chili uten frø
2 finhakkede hvitløksfedd
1 finhakket rødløk
1 boks hakkede tomater
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ss balsamicoeddik
1 ss honning
1 liten bunt frisk koriander
saften av 1 lime
2 ss rapsolje til å steke i
salt og pepper
Fres løk og hvitløk i stekepanna til løken er blank. Tilsett paprikapulver og chili. Fres litt til. Ha i de øvrige ingrediensene og la putre i 10 minutter. Has på glass og kan oppbevares i kjøleskap i ca to uker.
Guacamole:
2 modne avokadoer
1 rød, finhakket chili uten frø
1 håndfull frisk koriander
saften av 1 lime
1 god klype maldonsalt
2 hakkede hvitløksfedd
1/2 dl olivenolje
1 dl creme fraiche
Bland alt i en foodprosessor og kjør til jevn røre. Sett kaldt i 30 minutter før servering.
Serveres med hakkede grønnsaker (salat, tomat, mais og agurk) og rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar