Mens jeg venter på nieser og nevø som kommer nå i høstferien, og koker fiskeboller i hvis saus (som er noens favorittrett), tenkte jeg at jeg kunne dele gårsdagens oppskrift med dere:
Til 3 personer trenger du:
1 gulrot - i terninger
1 poteter - i terninger
1/2 kålrot - i terninger
1/2 purre - i skiver
250 g kokt svineknoke (kokes i 3 timer eller kjøpes ferdigkokt)
1 L vann
2 hønsebuljongterninger
Salt og pepper
frisk kruspersille
Kutt opp grønnsakene. Kok opp vannet i ei romslig gryte. Ha i hønsebuljongen og rør til den er oppløst. Tilsett grønnsakene og kok ca 5 minutter. Riv kjøttet av svineknoken. Ha kjøttet i gryta sammen med grønnsakene og kok i ytterligere 15 minutter. Smak til med salt, pepper og kruspersille. Server med flatbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar