Deig:
150 g mager kesam
50 g stevia
1 egg
4 ss solsikkeolje
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
Fyll:
500 g vaniljekesam
350 g mager kesam
4 egg - separer plomme og hviten
50 g stevia
1 pk vaniljesauspulver
1 boks aprikoser
1/2 ts mandelessens
Visp sammen stevia, kesam, egg og olje. Sikt i mel og bakepulver. Trykk deigen ut i en smurt springform med bakepapir i bunnen.
Visp sammen kesam, eggeplommer, stevia og vaniljepulver. Visp eggehviten stiv. Bland denne forsiktig inn. Sil av aprikosene og del halvparten i små biter. Bland inn i fyllet. Hell fyllet over kakebunnen.
Stek kaken på 160 grader i 1-1,5 timer på nederste rille i ovnen. Mos resten av aprikosene med en stavmixer og bland inn mandelessens. Smør aprikosglasuren over kaken når den er avkjølt. NYT!
Verdens beste 92-åring sammen med oldebarnet Ellinor :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar