søndag 10. mai 2015

Skotske egg

Søndagsmiddagen idag ble skotske egg, denne nydelige, men ganske mettende retten, inspirert fra Sunnmøre :) 

Til 2-3 voksne trenger du:

1 egg per person
1 pk karbonadedeig
1 liten, hakket løk
Litt gul ost i terninger
Salt og pepper
1 egg til pensling
Ca 1/4-1/2 raspet brød
2 ss mel

Kok eggene nesten harde. Bland karbonadedeig, løk, ost og salt og pepper. Form karbonadedeig-blandingen til en ball, lag et hull i midten og legg i egget, form som en ball med egg i midten og karbonadedeig rundt. 

Pensle med egg, rull i en blanding av mel og brød. Legg eggene i en ildfast form og stek midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter.,

Lag tomatsaus av smør, mel, vann, buljong og tomatpure. 

Server med nykokt ris og salat. 




Ingen kommentarer: