Til 2 personer trenger du:
2-3 lammekoteletter
3 små pærer (bruker harde, små pærer, ikke gråpære)
1 ts salt
1/2 ts pepper
ca 1 ts provencekrydder
hjertesalat
cherrytomater
rødløk
1 slangeagurk
2 hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
salt og pepper
hvitløksbruschetta (kjøpt fra frysedisken på rema!)
Start med å lage tzatziki: Vask slangeagurken, og riv den grovt på et rivjern. Legg agurkkjøttet i et kaffefilter i en skål i 15 minutter, slik at vannet kan renne av agurken. Bland gresk yoghurt og knuste hvitløksfedd godt. Rør inn agurken. Smak til med salt og pepper. La stå kaldt i 15-60 minutter (slik at hvitløkssmaken setter seg) før den skal brukes.
Kutt kjøttet fri for bein, og del i ca 2x2 cm store terninger, dryss over salt, pepper og provencekrydder. Skrell og del pærene i like store biter. Legg grillspydene i vann dersom de er av tre. TRe på annenhver av lammebiter og pærebiter (ca tre av hver på hvert grillspyd) - blir ca 8-10 stk. Grill på høy varme i 5-10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og pæra er myk.
Kutt salat av hjertesalat, cherrytomater og rødløk i skiver. Stek Bruschetta etter anvisning på pakken. (eller lag selv: Ristet brød med smør, hvitløk og basilikum evnt hvitløkssmør).
NYT! (det gjorde hvertfall vi :))
og det måtte på insta med en gang...! Min kjekke mann!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar