Nå vil jeg gjerne dele en av de beste fiskeoppskriftene fra dette huset, med dere. Det er nemlig torskefilet stekt på panna og den nydelige sausen hentet fra "under valnøttreet".
Til 2 personer trenger du:
5-6 gode torskefileter uten skinn og bein
3 ss hvetemel
Fiskekrydder/sitronpepper/estragonsalt alt etter smak (vi bruker cemo sitt fiskekrydder nå for tiden)
Smør til steking
Poteter til 2 personer (kokes)
1/2 boks rømme
3-4 skiver isbergsalat
Saus:
25 g smør
1,5 ss hvetemel
2 dl vann
1,5 ss fiskefond
1,5 dl kremfløte
1 eggeplomme
1 ss ferskpresset sitronjuice
salt
hvit pepper
1,5 ss finhakket frisk dill
Bland sammen mel og fiskekrydder (til fisken) og vend torskefiletene i blandingen. Ha smør i en varm stekepanne og ha fisken i. Stek på middels varme til den er gjennomstekt.
Kok potetene.
Kutt isbergsalaten fint. Bland sammen med rømme og sett til avkjøling.
Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel. Tilsett vann og fiskefond. Rør inn 1 dl av kremfløten og kok opp. Rør hyppig. Visp sammen eggeplomme og resten av kremfløten. Vend den langsomt inn i sausen, heretter skal sausen IKKE koke. La sausen stå på svak varme under hyppig omrøring. Smak til med sitron, salt, hvit pepper og dill. La den stå til den har fått tykk nok konsistens.
Server den stekte fisken med isbergrømme, kokte poteter og nydelig saus. Perfekt som tirsdagsfisk
!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar