Til to personer, eller 6 fiskekaker, trenger du
ca 200-300 g torskefilet, fersk og kald
1/2 ss potetmel
1 egg
1 dl melk og fløte (blandet, skal bli 1 dl til sammen)
1/2 ts salt
pepper og muskatnøtt etter smak
finhakket gressløk og vårløk
Skjær fisken i biter og kjør den med stavmixer i ca 5 minutter, til du har en grøtet masse. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør det sammen med stavmixeren til alt er godt blandet. La røren stå ca 1/2 times tid i romtemperatur. Form til fiskekaker med to spiseskjeer, og stek i panne på hver side på høy temperatur, slik at de blir brune. Legg fiskekakene i en ildfast form og ha i ovnen ved 150-200 grader i 15-20 minutter. Kok poteter og rasp gulrøtter og kålrot til. NYT!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar