torsdag 14. november 2013

Dagens middag: krydrete kjøttboller


Idag ble det krydrete kjøttboller og ingefærgrønnsaker til middag. Men en fin mann som kommer hjem og starter på middagslaginga før kona er i hus, er dette ingen sak :) du trenger (til to):
400g kjøttdeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts kanel
1 ts potetmel
1/4 dl finhakket persille
1/2 dl revet gul løk (eller finhakket)
1/2 dl vann
Smør til steking

4 gulrøtter i staver
1 1/2 pastinakker i biter
1/2 purre i biter
1 fennikel i strimler 
2ss smør
1/2 ts salt
1/2 ts malt ingefær
5 ts flytende honning
1/4 dl finhakket persille

1. Bland kjøttdeig og krydder. Tilsett resten av ingrediensene i kjøttbollene. Brun i stekepanne til gjennomstekte (3-5 min). Kan etterstekes i ovn i 8-10 min. 

2. Bland grønnsakene og ha de i ei ildfast form. Stek i ovn ved 200 grader i ca 5 min.

3. Bland sammen smør, salt, ingefær, honning og persille i ei gryte. Varm til alt er flytende. Hell over grønnsakene og stek videre i ovnen i ca 10 min, til gulrøttene er møre. 

4. Server gjerne med litt smelta smør dersom du har en mann som MÅ ha saus til (!). 

1 kommentar:

Anonym sa...

Snadder!!