søndag 3. august 2014

Himmelsk søndagsmiddag med lam og pære på grillen!

Det er søndag. I denne heimen betyr det: sove leeenge, god frokost, fint servise, besteforeldrebesøk, familiekos med Oskar. Vi lagde oss en deilig frokost med egg og bacon og hjemmelaget brød, og tok turen ut i regnværet. Det vi ikke tenkt på, var at vi mennesker kunne kle på oss, det kunne ikke Oskar.. Så vi fant fort ut at regnvær (særlig denne øs-pøs-typen) hadde han absolutt ingenting til overs for, og krøp raskt innunder jakka til mamman sin.. Så vi satte oss i bilen (som han heller ikke er særlig begeistret for) og dro ut til Mormor og Morfar på Sande. Vi fikk kaffe, sjokolade (!!!) og is, og Oskar fikk løpe litt i stort hus og på plenen (når det ikke regnet såklart..). Vel hjemme igjen, laget vi denne himmelske søndagsmiddagen hentet fra matprat.no!


Til 2 personer trenger du:

2-3 lammekoteletter
3 små pærer (bruker harde, små pærer, ikke gråpære)
1 ts salt
1/2 ts pepper
ca 1 ts provencekrydder

hjertesalat
cherrytomater
rødløk

1 slangeagurk
2 hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
salt og pepper

hvitløksbruschetta (kjøpt fra frysedisken på rema!)

Start med å lage tzatziki: Vask slangeagurken, og riv den grovt på et rivjern. Legg agurkkjøttet i et kaffefilter i en skål i 15 minutter, slik at vannet kan renne av agurken. Bland gresk yoghurt og knuste hvitløksfedd godt. Rør inn agurken. Smak til med salt og pepper. La stå kaldt i 15-60 minutter (slik at hvitløkssmaken setter seg) før den skal brukes.

Kutt kjøttet fri for bein, og del i ca 2x2 cm store terninger, dryss over salt, pepper og provencekrydder. Skrell og del pærene i like store biter. Legg grillspydene i vann dersom de er av tre. TRe på annenhver av lammebiter og pærebiter (ca tre av hver på hvert grillspyd) - blir ca 8-10 stk. Grill på høy varme i 5-10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og pæra er myk. 

Kutt salat av hjertesalat, cherrytomater og rødløk i skiver. Stek Bruschetta etter anvisning på pakken. (eller lag selv: Ristet brød med smør, hvitløk og basilikum evnt hvitløkssmør). 

NYT! (det gjorde hvertfall vi :))og det måtte på insta med en gang...! Min kjekke mann! 

Ingen kommentarer: