torsdag 4. september 2014

HØST: fårikålmiddag

Så er høsten kommet. Jeg elsker høsten. Denne deilige årstida, med noe kaldt og friskt i lufta, med tid til å sanke frukt og bær, til å lage syltetøy, til å ta på seg den gamle genseren etter mor, til å lage den deilige koppen med gorgeous earl grey te fra pukka, til sitte med hekletøyets utfordringer sene kvelder, til å pynte bordet litt ekstra, bare fordi det er høst. Og en av de aller største grunnene til å elske høsten, er all dens gode lammekjøtt! Så idag ble det fårikålmiddag. Selv om det ikke er fårikåldagen enda (denne er siste torsdagen i september for deg som lurte).Idag pyntet jeg bordet litt ekstra for min kjære. De har fått inn så mye fint høstpynt på nille, perfekt til et fårikålbord!

Til to personer trenger du:

ca 800 g fårikålkjøtt
ca 1 kg hodekål i båter
hel pepper
salt
litt mel
ca 2-3 dl vann
Poteter (ca 4 stk)

Legg kjøtt og kål lagvis i ei stor gryte. Dekk først bunnen av gryta med kjøttstykker med fettsiden ned. Ha pepper, salt og litt mel mellom hvert lag. Hell til slutt over vannet. La koke på svak varme i 2,5-3 timer. Server med nykokte poteter.

Det er jo litt vanskelig å ta pene bilder av en fårikålmiddag, særlig denne der kjøttet var så mørt at det falt litt sammen. Men godt var det!Ingen kommentarer: