torsdag 26. mars 2015

Fiskegryte

Idag hadde vi en nydelig fiskegryte til middag. Den hadde både smak og god konsistens. Til 2-3 personer trenger du:

400 g laksefilet, i biter (ca 4x2 cm)
1 ts salt til fisken
8-10 skrelte småpoteter, delt i fire (250 g)
1-2 skrelte, gule løk, finhakket
2 skrelte, små gulrøtter i tynne staver
10 reddikker i skiver
20 sukkererter i strimler
3 ss smør
2 dl vann
persille
timian
salt
hvit pepper
sitron (til servering)

Skjær fisken i biter, salt dem lett og la stå kjølig mens du tilbereder resten. Skrell og skjær potetene, løk og gulerøtter. Skjær opp reddikkene og sukkerertene og sett til side. Smelt smøret i en gryte, ha i poteter, gulerøtter og løk. La surre til løken er blank. Tilsett vann og la småkoke under lokk i ca 10 minutter, til potetene er gjennomkokte. Tilsett reddikker, sukkererter og krydderblader. Tilsett så fisken. La trekke under lokk i 5 minutter. Sett til side og la trekke (uten å løfte lokket) i to minutter uten at gryta står på varmen. Ta av lokket og nyt!! Det dufter deilig fiskegryte :)



Ingen kommentarer: