mandag 2. mars 2015

Pannestekt laks med basilikumsaus og båtpoteter

Dagens middag ble nok en gang fisk! Jeg digger fisk til middag og fisk på skiva for tida! Mon tro om kroppen prøver å fortelle meg at jeg trenger mer omega 3...? :) Men idag laget vi en veldig god middag, og oppskriften på den kommer her:

til 2 personer

400 g laksefilet uten skinn
salt og pepper
litt smør til steking

5-6 små poteter, i båter
1 squash
salt og pepper

200 g spinat
1 liter vann
1 ts salt
blader fra 1 potte frisk basilikum
200 g majones
200 g creme fraiche
havsalt i flak
nykvernet pepper

Skjær laksefileten i passe store stykker. Krydre på hver side med salt og pepper. La hvile på benken.

Ha båtpoteter og squash i båter i ei ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.

Rens og skyll spinaten. Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt i. Ha i spinaten når vannet koker. La koke 1 minutt (ikke mer!). Ha spinaten i et dørslag og skyll med kaldt vann. Klem vannet ut av spinaten og ha den over i en bolle. Tilsett basiliukumblader og majones. Rør godt sammen med en stavmixer. Bland i creme fraiche til slutt, og smak til med havsalt-flak og pepper.

Stek laksen på middels varme i stekepanne til den er gjennomstekt.

Server fisken med båtpoteter og basilukumsaus. Mmmm!


Ingen kommentarer: