onsdag 11. mars 2015

Søndagsmiddag og besøk: pestomarinert kyllingfilet med bacon

Med besøk i helga, laget vi en deilig søndagsmiddag til våre gjester. Det ble baconsurret, pestomarinert kyllingfilet med squashblanding, poteter og en nydelig kyllingssaus.

Dette trenger du til 6 personer:

Pesto:
1 bunt, stor, frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
3 hvitløksbåter
ca 1 dl olivenolje
50 g revet parmesanost
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Kjør basilikum, pinjekjerner og hvitløk i en foorprosessor/stavmixer. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle under kjøring med foodprosessor/stavmixer. Rør inn parmesanost og smak til med salt og pepper.

6 kyllingfileter (delt i 2 på langs)
2 pk bacon

Smør hver 1/2 kyllingfilet med pesto. Surr rundt bacon og legg på en bakepapirkless stekeplate.

Grønnsaker:
2 squash i biter
1 liten rødløk i båter
aspargesbønner delt i 2

Bland alle grønnsakene og ha i en ildfast form. Ringle over olivenolje og havsalt. Stek ved 200 grader i 15 minutter. Ta ut og la hvile under aluminiumsfolie til kyllingen er ferdigstekt. 

Stek kyllingfiletene ved 200 grader i 40 minutter. La hvile 5-10 minutter før servering. Stek grønnsakene igjen mens kyllingfileten hviler.

Kok poteter.

Saus:
1,5 dl hønsebuljong eller utblandet kyllingfond
3 dl matfløte
1,5 ts sennep
3 ss soyasaus
salt og pepper etter smak
3 ts maizenna
1/2 paprika
1 champinjong

Kok opp hønsebuljond (kyllingfond) og matfløte. Tilsett sennep, soyasaus og evnt salt og pepper. La koke på svak varme. Rør ut maizenna i en liten kopp kaldt vann. Tilsett i sausen. Kutt paprika og champinjong smått og ha i sausen. La sausen småkoke ytterligere 2-3 minutter. 

Til dessert hadde vi en nydelig crema catalana. Det er en spansk dessert som minner mye om creme brulee. Slik lager du den: 

Dag 1:
Til 6 porsjoner trenger du:

Revet skall av 1 sitron
4 eggeplommer
1 dl sukker
6 dl helmelk
1 dl fløte
2,5 ss maisenna
1 liten bit kanelstang
1 ts vaniljesukker
3-4 ss råsukker til dryss

Skyll sitronen og riv skallet på et fint rivjern. Legg til side. Pisk eggeplommer og sukker og sett til side. Mål opp melk, fløte og maisenna i ei gryte. Tilsett kanelstang og kok opp. Sett til side og la trekke i 10 minutter. Ta kanelstangen opp av gryta, sett gryta tilbake på platen og kok opp melken igjen. Skru varmen ned til laveste temperatur.

Rør inn vispede eggeplommer, revet sitronskall og vaniljesukker. La det koke på svære svak varme under hyppig omrøring til kremen tykner, ca 10-15 minutter. Fordel desserten i ildfaste former og sett kaldt over natten.

Dag 2:
Dryss litt råsukker over hver form og brenn sukkeret med en blåselampe beregnet på kjøkkenbruk. Dersom du ikke har en sånn, kan du sette dem under grillen i stekeovnen til sukkeret begynner å boble. Dersom du ikke ønsker brent sukker, kan man blande litt kanel og sukker og strø over istedet og ikke brenne. Serveres straks, men kan også stå kaldt i kjøleskap til middagen er spist, dersom man gjør dette før man spiser. 

Tror gjestene var fornøyde :)

1 kommentar:

Mamma sa...

Ja,gjestene var VELDIG fornøyde <3