søndag 20. april 2014

back at Paulsens


Husker dere vårt forrige restaurantbesøk (se her hvis ikke)? Vi ble invitert tilbake av sjefen sjøl, til treretters middag med drikke, for å gi de en sjanse til. Så selveste påskeaften, samlet vi familien på sørlandet og dro ut for å spise igjen. 


Vi merket umiddelbart at her var det stor forandring siden forrige gang, med mange gjester både inne og ute, og en svært hyggelig stab som alle ønsket oss velkomne til Paulsens hotell. Ved disken sto sjefen sjøl og ønsket oss velkommen, og vi fikk sitte i finstua som sist, 12 rundt bordet. Middagen ble presentert på en ordentlig og ryddig måte, og forventningene til maten steg i takt med hyggen rundt bordet. 


Olivia var kanskje den som var mest spent av oss alle, på om hun fikk mat denne gangen og hva hun ble servert. I den lille ventetiden som var (sammenlignet med sist gang), lekte hun seg med serviettene.


Første rett var kremet blomkålsuppe med bacon. Noen syntes det var litt lite bacon, men den var til gjengjeld veldig god og sprø. Merete syntes suppen var veldig god, men barna var skuffet. De skjønte ikke at de skulle få forrett før pølsene kom, men fortsatte og vente spent på pølsene. 


En stykk veldig fornøyd Olivia, som fikk maten servert først sammen med de andre barna og hun likte de godt denne gangen. Hun valgte selv å ikke bestille poteter, men broren fikk potetmos som tilsynelatende smakte godt. Nesten alle pølsene ble slukt på høykant. Resten av gjengen fikk servert svinenakke (og til tross for litt vel mye rødkål, syntes noen), smakte dette godt. 


Mellom hovedrett og dessert, kom tryllekunstneren på banen og tryllet fram godteri til barna. Dette skapte stor steminig. Olivia fikk til og med solgt sin siste godteridrops til en eldre herremann i en av stuene for hele ti kroner! (Forretningskvinne hun der..!). 


Ørjan hoppet nesten i taket av den gode, heimelagde desserten med hint av sitron, som jeg også syntes var middagens absolutte høydepunkt. Perfekt avslutning til den svarte kaffen (som det fremdeles var grut igjen i koppen i, men vi har jo vært på hytta, så det var vi vant til..). 


Det var litt trist å nok en gang vende nesa vestover, etter å ha tilbrakt noen flotte dager på det blide sørland. Men vi ses jo snart igjen! Takk for nå!

Ingen kommentarer: