onsdag 30. april 2014

Torsk i form

Etter ei fantastisk flott og solrik uke og helg på Østlandet, har jeg nå kommet hjem til sol- og vindfulle Randaberg.

 

Jeg hadde noen gode matopplevelser i uka som gikk, alt fra parmapizzaen på Olivia, til hjemmelaget fillipinsk mat fra Henriettes kjøkken! Mange gode smaker. Vel hjemme igjen, er vi nå igang med ukesmenyer (tre uker siden sist!!), og igår var det en ny oppskrift med torsk som sto på menyen, hentet fra Trines gode matblogg

Til to personer trenger du

1 blokk (á 400 g) frossen Findus torsk, delt i stykker
Salt og pepper
ca 350 g poteter, i skiver
olivenolje
1/2 rødløk i båter
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
2-3 hvitløksbåter, grovhakkede
100 g cherrytomater delt i to
noen sorte oliven (etter smak)
1/4 sitron (finrevet skall og saft)
50 g fetaost i biter
persille

Fisken:
Ha havsalt på fiskestykkene og la de ligge i ca 20 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir. Dette gjør at fisken blir fastere.

Potetene:
Smør en ildfast form med olivenolje. Ha i de skivede potetene og ringle over litt mer olivenolje. Ha på salt og pepper. Stek ved 225 grader midt i ovnen i 10 minutter.

Grønnsakene:
Skjær opp alle grønnsakene slik at de er klare. Når potetene har stekt i 10 minutter, ta de ut av ovnen og ha i grønnsakene i formen. Bland godt. La steke i ytterligere 10 minutter.

Når grønnsakene har stekt i 10 minutter, ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene over grønnsakene. Strø over oliven og sitron (saft og finrevet skall). Sett ned ovnen til 200 grader. Stek fiskeformen i ca 10 minutter til fisken er ferdig.

Strø over fetaost (kan droppes) og persille før servering.

namm namm!
Ingen kommentarer: