søndag 13. april 2014

Verdens beste pizza på pizzastein

Etter at det forrige uke var tilbud på Kitchen, gikk vi til innkjøp av en Modern House, firkantet pizzastein. Og det tror jeg er et av de beste kjøpene vi har gjort her i heimen. Igår kveld innviet vi den, og mannens kommentar til det ferdige resultatet var: "dette var bare steingodt!!".


Til en pizza til to trenger du:

Pizzabunn:
5,5 dl pizzamel eller hvetemel
2,5 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær eller 25 g fersk gjær
1/2 ts havsalt
1 klype sukker
1 ss olivenolje

Ha elle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt sammen i 10 minutter til deigen slipper bollen. Hvis ikke du har kjøkkenmaskin, bland gjær og vann og ha i resten. Kna deigen godt for hånd. Sett til heving under plast til deigen har hevet til dobbel størrelse (ca 30-60 minutter). 

Legg pizzasteinen på ei rist inn i en kald ovn. Sett ovnen på høyeste temperatur (250-300 grader). Det er viktig at steinen varmes opp i ovnen og ikke settes rett inn i en allerede varm ovn, for da kan den sprekke. 

Pizzasaus:
5 ts brunt sukker
1 boks hermetiske, hakkede tomater
1 knust hvitløksfedd
1 ts timian
1 ts oregano
2 ts hakket frisk basilikum

Bland alle ingrediensene i ei gryte og la småkoke uten lokk i noen minutter. Holdes varm. 

Pizzafyll:
1/2-1 pk karbonadedeig - stekes
2 store/4 små sjampinjong - stekes i skiver
1 pk bacon i terninger - stekes
1/2 rå, gul løk - hakkes smått
ca 5 ss hakkede, soltørkede tomater
Mozarellaost

Bak ut deigen på et bakepapir på benken. Ha på pizzasaus, fyll og ost på toppen. Når pizzasteinen er varmet opp, ta den raskt ut av ovnen og lukk igjen (viktig at det ikke slippes ut for mye varme av ovnen!). Det er en fordel å være to for å slide pizzaen med bakepapir under over på pizzasteinen. Sett raskt inn i ovnen igjen og stek i 3 minutter. Etter 3 minutter, lukk opp ovnen og dra forsikitg ut bakepapiret under pizzaen. Det er viktig å få ut bakepapiret, for pizzasteinen trekker til deg fuktighet fra pizzabunnen og gjør den deilig sprø. Dersom bakepapiret henger fast, vent et minutt og prøv igjen. Stekes ytterligere 4-6 minutter uten bakepapir under, til kantene er gyldenbrune og osten er smeltet. Ta pizzaen ut av ovnen og server med en god salat (vi hadde crispsalat og cherrytomater og det var nok :))Lykke til! 

2 kommentarer:

b sa...

Me komme lett og smake pizza, samtlige i heimen lige d :) Så me må snart finna ei dagtidate ei helg :D Må utforska Randaberg så eg slutta å kalla d Stavanger :P

Marita sa...

b e visst Marita..ikkje skjønne eg..men men :D