søndag 9. mars 2014

Anmeldelse/matkritikk


Vurderer du restaurantbesøk i Lyngdal, kan vi IKKE anbefale Paulsens hotell. Vi hadde vår verste (men kanskje også morsomste) bryllupsdagsfeiring her idag. Mamma og pappa har vært gift i 29 år og inviterte oss barna med ut på middag.

Alle var sultne og gledet seg til et godt måltid mat. Særlig ungene som ville ha pølse. 

Vi kom til et hvitt, gammeldags bygg i nærheten av Lyngdal sentrum, med gamle tønner og møbler utenfor. Det knirket i døren da vi gikk inn og kom inn i et gammeldags innredet rom med koselige, små stuer. Små bord med duk og parafinlamper sto tett rundt oss. Vi hadde på forhånd reservert bord da vi var 10 personer med smått og stort.

Vi bestilte maten i kassen (litt ala Egon) og mamma betalte hele sulamitten. Så satte vi oss ned ved et spisebord innerst i restauranten. Vi hadde forventninger til god mat, raskt servert (som plakaten utenfor antydet). Så begynte selve opplevelsen:

Vi ventet og ventet og ventet.. Etter en times venting kom det noe mat. Vi ble servert pølser og potetstappe til en av ungene, men da kelneren ville sette fra seg indrefileten, viste det seg at ingen rundt vårt bord hadde bestilt det. Kelneren beklaget at hun visst hadde servert feil bord, og tok med seg både indrefileten og pølsen igjen. Til Olivias fortvilelse. 

Gjengen er klar for mat..men en har ikke fått enda..

Da foreslo pappa at mamma burde sjekke kvitteringen. Sjekke at hun hadde betalt for det vi skulle ha. Hun dro den opp og det viste seg at hun hadde betalt for 4 indrefileter som noen andre spiste på, og ikke et øre for det vi hadde bestilt. Kelneren beklaget så mye, dette skulle vi få ordna opp i etterpå. 

Så ventet vi ytterligere ti minutter. Så begynte det å komme mat igjen. Vi fikk servert svinenakker, lange og pølser med stappe til Jakob. Merete og Edgar fikk millionbøff, som var hovedsakelig stappe med brun saus og spor av kjøtt. Jeg fikk ei fiskesuppe uten fisk med sånn smak du finner i fiskebolleboksens kraft. Og Olivia fikk ingen mat. Vi ga beskjed og kelneren beklaget så veldig, den skulle komme snart.

Fiskesuppe uten fisk..

For de som drakk kaffe, lå halvparten igjen i koppen..!

Pappa åt raskt opp og ble sånn passe halvmett. Jeg klarte et par skjeer av suppen før det automatisk sa stopp. Og Olivia venta fortsatt.. Vi ga beskjed igjen, og kelneren beklagde og sa at det kom snart.

Laber stemning..

Vi tøysa litt med at de var tomme for pølser og måtte ut å kjøpe. Etter en halvtime, og de fleste hadde spist mat, hadde Olivia fortsatt ikke fått mat. Vi ga beskjed og kelneren beklagde. Så sa hun at Olivia skulle få gratis drikke og mat (om den nå engang skulle komme!). Hun fikk et stort glass cola med isbiter. Det lettet noe på humøret. 

Cola!

Etter førti minutter gikk vi i dessertbuffeen som idag var gratis, og Olivia bestemte seg for å ta desserten før middagen idag. Etter 43 minutter (da 43 minutter ETTER at vi andre hadde fått mat), fikk femåringen endelig pølsa si (med beskjed om at det var nytt på menyen, at det var derfor det tok så lang tid). Pussig, tenkte vi, siden Jakob for 43 minutter siden hadde fått de samme pølsene. Men på de 43 minuttene hadde de bytta ut stappa med hele potetskiver!

Endelig kom maten! Legg merke til potetene under pølsene!

Flaks for meg at Olivia ikke likte potetene, så fikk jeg en deilig middag med potetskiver dyppa i ketsjup. Etter ei halv pølse var fortært kom det fra Olivia: æ likte ikke pølsene.. Så fikk Edgar også spist seg sånn noenlunde mett!

Ellinor var nok den lurere av alle, som i sin fireårstrass, bare ville spise dessert idag. 

Det skulle egentlig bare mangle at mamma fikk rabatt på middagen da hun skulle ordne opp med betalinga etterpå. Og vi fikk tre slikkepinner med på kjøpet!

På vei til bilen så vi noe som liknet mistenkelig på fisken fra fiskesuppa i en fontene utenfor... Men heldigvis var ikke knøtten kro langt unna, og kro måtte nok engang redde oss fra dårlig humør vestover!

Sunn mat. Raskt?...

4 kommentarer:

Marita sa...

haha..så da legger vi ikke turen der uten vi er mette og gode og ønsker underholdning! Kanskje jeg må ta med storfamilien for å se deres reaksjon..!

Anonym sa...

Kan nesten ikke tro at det er Paulsens Hotell du skriver om. Mitt yndlingsspisested! De har alltid god mat, rask servering og ypperlig service. Har vært der maange ganger sammen med opptil 8 personer og tar alltid med langveisfarende gjester dit. Spiste en nydelig 3-retter senest på fredag sammen med min kjære. Dere må være noen skikkelige surrehuer, som ikke klarer å få bestilt det dere skal i første omgang. Da må det jo bare bli problemer. Og til alle dere andre: Paulsens Hotell gir fantastisk gode matopplevelser! :-)

S sa...

Utrolig dårlig! Klarer å bli ganske irritert bare av å lese det.. Og hva skjer med kommentaren til "anonym" her? Off. Håper dere koste dere ilag uansett service :)

Paulsens Hotell sa...

Kjære Kristin med familie.

Som jeg sa i telefon med deg så er vi kjempe lei oss for at dere har blitt utsatt for dette hos oss.
Vi har tatt tak i det og prøver å nøste opp trådene for å få helt på det rene hva som har gått galt og har herved kalt inn til ekstra hastemøte for at dette ikke skjer igjen.

Vi legger oss total flate og tilbyr tre retters middag med drikke i kompensasjon nå det måtte passe dere.
Det er ikke en vane at vår kvalitet er på dette nivå og skal heller ikke være dette vi er kjent for, noe som dere også kan se via andre anmeldelser.
Vi setter pris på at du skriver det i stedet for å la det gå rundt fra munn til munn så vi har en sjans til å ordne opp.

Når det gjelder forsvaret i den andre kommentaren fra ANONYM så setter vi pris på det, men samtidig må vi respektere Konsmos opplevelse av situasjonen og ikke henge det på at det var de selv sin skyld at vi har rotet det til i dette tilfellet.

Hilsen to pinlig berørte gjestegivere.

Jimmi & Bent med stab