tirsdag 4. mars 2014

Ovnsbakt torsk med potetstappe og karamellisert løk

Det er tirsdag og tid for fiskemiddag igjen! Idag prøvde vi oss på en ny vri med torsk og spekeskinke med karamellisert løk til. Det slo an!


Slik lager du den fantastiske fiskemiddagen:

ca 600 g torskefilet uten skinn
3 spekeskinkeskiver (brukte serrano skinke)
Frisk estragon
Grovt havsalt
Pepper
Cherrytomater

Skjær fisken i passe store stykker. Strø over havsalt og la ligge og trekke i ca 15-20 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med et kjøkkenpapir. Dryss over litt sort pepper og legg en estragonkvast på hvert fiskestykke. Pakk hvert fiskestykke inn i spekeskinke. Legg cherrytomater i ildfast form sammen med fiskestykkene. Stek ved 160 grader i 25-30 minutter.

4 poteter
Litt matfløte
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og del potetene i biter og kok i usaltet vann i 15 minutter. Hell av vannet og mos potetene til den konsistensen du ønsker (jeg er ikke så glad i potetmos, så jeg har mye biter i). Rør inn en klatt smør og spe med matfløte til du får den konsistensen du ønsker (mannen ønsker en ikke altfor blaut stappe, så vi brukte ca 2 ss matfløte). Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt i små, ildfaste former og dryss eventuelt litt ost over (mannen liker dette, men jeg vil helst ikke ha ost på, så derfor er det genialt med små porsjonsformer!). Stek i ovnen sammen med fisken de siste 10-12 minuttene.

1 rødløk i båter
Olivenolje
1,5 ss sukker
1,5 dl vann
0,5 dl balsamicoeddik
1 plate gelatin, bløtlagt
1 ss grov sennep
1 ss smør
Salt og pepper

Legg gelatinplaten i kaldt vann i ca 10 minutter. Stek rødløk i båter i litt olivenolje til den er brun og myk. Tilsett sukker og rør til sukkeret har karamellisert seg. Bland vann og balsamicoeddik. Hell over rødløken. La koke opp. Klem av vannet av gelatinplaten og ha i stekepanna. Rør godt. La småkoke til halvparten av væsken har kokt inn. Rør inn en klatt med smør og smak til med sennep, salt og pepper. Denne er absolutt nydelig i smak!!


Dette var fantastisk gode smaker sammen, og mannen savnet ikke engang sausen (som han jo er litt avhengig av!)

Ingen kommentarer: