onsdag 26. mars 2014

Eplepai til dessert

Dersom du ønsker å lage en smakfull eplepai til dessert en dag, som slettes ikke tar lang tid å lage, kan jeg anbefale denne oppskriften som jeg har fått av min kjære tante.

Paideig:
180 g smeltet smør
3/4 dl sukker
3 dl havregryn
3 dl hvetemel

Smelt smøret, og ha i sukker, havregryn og hvetemel. Trykk deigen ut i en paiform og stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Eplefyll:
6 epler, skrelles og deles i båter
2 ss brunt sukker
2 ss perlesukker
1 dl rosiner
1 dl mandler eller andre nøtter
1 ts ingefær
1 ts kanel
Aprikossyltetøy

Legg eplebåtene på paibunnnen. Drypp litt aprikossyltetøy over eplene. Bland sammen sukker, rosiner, mandler, og krydder. Hell blandingen over eplene. Stek paien ved 200 grader i 20 minutter. Server lunken med is, krem eller vaniljekesam.


Ingen kommentarer: