onsdag 12. mars 2014

Karri kylling på indisk vis

Idag var det indisk på menyen. Karri kylling med ris, salat og naan. Mmm! (glemte desverre å ta bilder av mannen idag, Sveinung!)... 

Til to personer (og litt til overs) trenger du:

1 gul løk, i tynne båter
1 rød paprika, i biter
litt olje

1 finhakket chili
2-3 finhakkede hvitløksbåter
1 ts malt ingefær
1 ss rød karripaste (fås på rema1000)
1 boks hermetiske, hakkede tomater
1 dl vann

2 kyllingfileter
1 ss garama masala krydder (de har det på OBS)
salt og pepper

ca 1 dl youghurt (enten matyoghurt eller tine naturell, jeg brukte sistnevnte).
1 pk naanbrød
salat
ris til to personer

Fres løk og paprika i olje i stekepanna til løken er myk og blank. Ha i ei gryte. Ha i chili, ingefær, hvitløk og karripaste. Fres sammen et minutt. Tilsett tomater og la småkoke mens du lager kyllingen.

Skjær kyllingfiletene opp i biter og krydre med garam masala, salt og pepper. Stek på høy varme i panna til de er brune. Rør i panna ofte så de ikke brenner seg! Ha kyllingen i gryta sammen med vann. La småkoke til kyllingen er gjennomkokt. 

Ha i yoghurten helt til slutt, ikke kok yoghurten, men server straks. 

Tilbered ris underveis. Lag salat av salatblader, agurk og tomater. Vi brukte ferdiglagde naanbrød, da jeg ikke orket å bake idag. Tilbered etter anvisning på pakken. 


Til dessert idag ble det rett og slett en god kopp kaffe med sjokolade og vaniljesmak (fra coop) med en skive appelsin i. Mmm! (heller ikke her har jeg fått tatt bilder av mannen, men han likte det han!)


Ingen kommentarer: