søndag 2. mars 2014

Eltefritt brød i Le Creuset


I anledning vår 5 måneders bryllupsdag, fikk jeg rosemary Le Creuset støpejernsgryte av mannen. Så til frokost i helgen laget vi dette eltrefrie landbrødet:

325 g hvetemel
100 g siktet rugmel
50 g grov sammalt hvete
1/4 ts tørrgjær
1,5 ts havsalt
3,5 dl romtemperert vann
1/2 ts honning rørt ut i ca 0,5 dl varmt vann

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett honning og vann. Rør raskt sammen til en løs deig. Sett på lokk/under plast og la heve i 12-20 timer (jeg hevde den i 19 timer..).

Legg et bakepapir utover benken. Strø over godt med mel. Hell ut deigen. Brett som på denne videoen. Hvelv over bakebollen og la heve to timer til. Sett jerngryta med lokk inn i kald ovn. Sett temperaturen til 250 grader. Ta ut gryta av ovnen når den er varm og hell i deigen ved hjelp av bakepapiret. Ha på lokk. Stek brødet i 30 minutter. 


Etter frokost gikk vi en fantastisk tur på Vistnes, langs sjøen, til Vistnes fyr. 




Siden vi var ute så lenge, fikk fastelavensbollene en lang hevetid, og ble digre!! (Oppskriften kommer senere idag)


Ingen kommentarer: