mandag 2. juni 2014

Frokostpizza!

På torsdag var det Kristi Himmelfartsdag, og mannen var hjemme fra jobb. Onsdag kveld rigget vi oss til ute på verandaen med pledd og dyner, for å sove under åpen himmel. Torsdags morgen unnet vi oss en lang, god frokost med frokostpizza på menyen! :)

Til 4 personer trenger du:

Bunn:
4 dl vann
25 g gjær
1 ss salt
300 g fullkorns hvetemel
300 g hvetemel

Topping:
2 dl knuste tomater (hermetiske)
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
salt
1 rødløk
1 ss balsamicoeddik
1 bøffelmozarella (125 g)
1 håndfull babyspinat
6 små egg
1 håndfull (frisk) oregano

Pizzabunnen skal heve 30 minutter, men dersom du ikke har tid til å vente på det på morgenkvisten, kan deigen settes kvelden før og heve i kjøleskap eller et kaldt rom natta over.

Bland vann, gjær, salt og alt melet. Føl deg litt fram om du trenger mer eller mindre mel. Deigen skal ikke være for klissete. La deigen heve i 30 minutter. Bland knuste tomater, presset hvitløk og olivenolje. Krydre med salt. Forvarm ovnen til 250 grader (eller så varmt som overhodet mulig). Kutt rødløk i tynne skiver og vend dem i balsamico.

Del deigen i to og rull den avlangt ut på et bakepapir. Lag litt kanter på deigen slik at eggene holder seg på plass. Fordel tomatsaus, mozarella i skiver, løk og spinat på bunnen og stek pizzaen i ovnen i 6-8 minutter. Ta den ut og knus eggene over (3 på hver bunn). Stek pizzaen igjen i 8-12 minutter, alt etter hvor varm ovn du har, til pizzaen er ferdig. Dryss godt med oregano over og server straks.Ingen kommentarer: