mandag 2. juni 2014

3 retters middag med lam

I bryllupet vårt i høst som var, hadde vi en bryllupskonkurranse. Den som gjettet riktig på hvor vi skulle dra, fikk en treretters middag laget av oss. Det ble to vinnere (som gjettet hvert sitt land), og denne helga kom Marhe og Marius på helgebesøk til Randaberg :) Marthe og Marius gjettet at vi skulle til Mauritius, som var siste del av bryllupsreisen vår :)

I denne anledning laget vi en meny som så slik ut:

Forrett:
Tomat med mozzarella, basilikum og parmaskinke



Hovedrett:
Lammestek med saltbakte poteter, asparges og paprikasaus




Dessert:
Hjemmelaget iskrem med daim og bringebær.


Her kommer oppskriften på hjemmelaget iskrem:

3 eggeplommer
0,5 dl vann
100 g sukker
1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
1 Daim-sjokolade, i biter
1 kurv hele, friske bringebær

Pisk fløten og sett den kaldt. Kok opp vann og sukker med vanilje, og la det koke i 5 minutter. Hvitpisk eggeplommene (tar ca 10 minutter). Spe med sukkerlaken i eggeplommene. Rør forsiktig inn kremfløten. Tilsett biter av Daim. Ha isen i en form (gjerne en ren isboks), og legg hele bringebær lagvis med isen. Sett kaldt over natta.


Koselig helgebesøk!

Ingen kommentarer: