lørdag 21. juni 2014

Hummingbird Bakery kake til 30-åringen



Mannen fylte 30 i mai, og nå når vi begge har tatt ferie, er det tid for feiring. Ikveld blir det tidenes cowboyfest med grillmat og kaker. I den anledning bakte jeg en av de beste (og mektigste) kakene jeg vet om; nemlig the hummingbird bakerys ostekake med bringebærkrem på browniebunn! Det er en genial kake å bake til fest, for du kan bake brownie/ostekakebunnen et par dager før selve begivenheten og kun ha kremen igjen til selve festdagen (da du sikkert har mer enn nok annet å tenke på). 

Lyst å bake den du også? Da trenger du:

Brownie:
200 g grovhakket 70% sjokolade
200 g usaltet smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Ostekake:
400 g kremost (gjerne Philadelphia, men ikke lett type!)
150 g melis
1/2 ts vaniljeessens
2 egg

Krem:
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær (gjerne frosne, men tint opp), og litt friske bær til pynt

liten langpanne med lokk (33x23x5 cm) med bakepapir

Forvarm ovnen til 170 grader. 

Brownie: Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann (ikke la bunnen av bollen komme nær vannet). La den smelte til den er glatt. Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin eller miksmaster og kjør til det er godt blandet. Tilsett ett egg om gangen, bland godt og bruk en slikkepott for å få med alt langs kanten. Bland gradvis inn melet, bland godt hver gang, sett maskinen på høy hastighet og kjør til du får en glatt blanding. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt. Hell blandingen over i den lille langpanna og glatt den utover med en liten slikkepott.

Ostekake: Ha kremost, melis og vaniljeessens i kjøkkenmaskinen/miksmasteren og kjør på lav hastighet til en glatt og tykk masse. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bruk en slikkepott for å få med alt langs kanten av bollen. Blandingen skal være glatt og kremaktig. Du kan øke hastigheten mot slutten for å gjøre den lettere og luftigere, men vær forsiktig så ikke osten skiller seg. Bre fyllet over brownien og glatt over med en liten slikkepott. Stek i ovnen i 30-40 minutter, til ostekaken er gyllen på kantene men lys mot midten. Avkjøl helt. Dekk til og la stå i kjøleskapet minst to timer (helst over natten).

Kremtopping: Ha fløte, melis og bringebær i en kjøkkenmaskin/miksmaster og visp til det er fast men ikke stivt. Ta kaken ut av kjøleskapet og ha den over på et fat. Smør kremtoppingen jevnt utover og pynt med bringebær. 




Ingen kommentarer: