onsdag 28. mai 2014

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Idag inviterte jeg Italia inn i det nyvaskede kjøkkenet mitt. For ja, jeg har vasket ned kjøkkenet for sommeren, og vasket alle vinduene i huset idag! (*stolt*). Middagen idag ble heimelagde italienske kjøttboller i en herlig tomatsaus ute i sola :)

Til 4 personer trenger du:

1 egg
1,5 dl melk
1/2 fint rundstykke eller 1 skive loff
500 g kjøttdeig
1/2 gul løk
1 dl revet parmesanost
skallet av 1 sitron

1 sjalottløk
3/4 dl olivenolje
3 hvitløksfedd
1 kurv cherrytomater
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
litt pepper

pasta

ristede pinjekjerner

Lag kjøttbollene: Visp sammen egg og melk. Legg i rundstykket/loffskiven og la trekke i 10 minutter. Bland inn kjøttdeig, parmesanost, løk og finrevet sitronskall. Bland godt sammen og la stå i 10 minutter ca.

Lag sausen: Finhakk sjalottløken og hai ei gryte sammen med olivenoljen og knuste hvitløksfedd. Ha i cherrytomatene og la surre noen minutter. Ha i vann og hakkede tomater. La koke i 5-6 minutter. Smak til med hvitvinseddik og salt og pepper.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Stek kjøttbollene i smør til de er gyllenbrune på alle sider. Legg kjøttbollene i tomatsausen og la koke sammen på svak varme i 10 minutter. Kok pasta som anvist på pakken. (Jeg bruker stort sett tagliatelle kokt med litt olje og salt i 5-7 minutter).

Server pasta med kjøttboller i tomatsaus. Ha pinjekjernene over. NYT!




Ingen kommentarer: