tirsdag 6. mai 2014

Pannestekt laks med potetchips og spinatsalat

Etter ei lang jobbehelg (torsdag til mandag), har jeg nå en etterlengtet fridag/studiedag med tid for blogging. I helga har vi spist masse god mat, alt fra hjemmelaget thaisuppe til nydelig ostesuppe hos svigers. På søndag unnet vi oss en nydelig laksemiddag med spinatsalat og hjemmelagde potetchips!

Til to personer trenger du:

4 laksefileter uten skinn
Havsalt og pepper
Nøytral olje
ca 5 poteter

1 rødløk i båter
1 liten fennikkel i strimler
3 vårløk i biter
200 g frisk spinat, vasket, fjernet stilken og grovhakket
Havsalt og pepper
Frisk dill

2 ss diljon sennep
1 hvitløksfedd, finhakket
1 dl god olivenolje
3 ss hvitvinseddik
skallet av 1/2 sitron
salt og pepper

Start med potetene. Vask dem godt, og skjær i tynne skiver (med en grov ostehøvel eller et rivjern). Fordel dem utover en bakepapirkledd stekeplate og ringle over litt olje. Ha på havsalt. Stek ved 225 grader i ca 20 minutter.

Lag sennepssausen. Bland sammen sennep, hvitløk, olivenolje, hvitvinseddik og sitronskall i en kopp. Ha en liten skål over og rist til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.

Fres rødløk og fennikkel i en stekepanne til løken er blank. Tilsett vårløk. La steke et minutt sammen. Ha i spinaten og rør godt til spinaten har falt sammen. Smaksett med havsalt og pepper.

Skjær fisken i passe stykker (ikke for tykke). Ha nøytral olje i stekepanna og stek fisken på høy varme i 2 minutter på hver side.

Server laksen med frisk dill på, med poteter, spinatsalat og sennepssaus. NYT!


Ingen kommentarer: