tirsdag 6. mai 2014

Tante Auds gode pai med kylling og spinat

Vi har falt helt for spinat! Den gode smaken den gir når den er stekt, er bare helt himmelsk. Også igår lagde vi en himmelsk god middag med spinat som en av hovedingrediensene, etter oppskrift fra min kjære tante som er så flink å lage nye retter. Du er virkelig en av de som gir meg mest inspirasjon i matveien, tante Aud! :)

For å lage denne gode paien, trenger du (til ca 4 personer):

Paibunn:
3,5 dl hvetemel
150 g romtemperert smør (smuldres i melet)
2-3 ss kaldt vann

Kna sammen deigen og la hvile i plast i kjøleskapet minst 30 minutter. Trykk ut i en paiform og la steke ved 225 grader i 10 minutter.

Eggeblanding:
3 egg
1 boks rømme
1 ts salt
1/2 ts pepper

Røres godt sammen.

Fyll:
2 stekte kyllingfileter i biter
1/4 purre i biter
1/2 gul løk i biter
1 rød paprika i biter
200 g frisk spinat, skylt og fjernet stilken, stekt i panne sammen med løken til den faller sammen
1/4 brokkoli i små buketter
evnt litt fetaost
Revet jarlsbergost til å drysse over

Ha fyllet over paibunnen. Slå eggeblandingen over. Dryss over ost. Stek ved 220 grader i ca 30 minutter. Kan serveres med en enkel salat av tomat og agurk med urtesalt over.



Ingen kommentarer: