torsdag 1. mai 2014

Første middag på vår koselige veranda (med chili con carne)

Som noen av dere vet, har jeg brukt fridagen min denne uka til å plante sommerblomster på terrassen. Og vi har gått til innkjøp av "spise-middag-på-verandaen-møbler", dvs stoler hvor du sitter rak i ryggen og fint kan innta maten uten å måtte rette ut magen mellom hver gaffel.. (les: vi har sofa og sofabord der fra før, som egner seg dårlig for middagsinntak, da man sitter halvveis bøyd over bordet).

Vi har fått en superkoselig veranda syns vi, og idag måtte vi spise ute, til tross for at klokken ble over sju før chili con carnen var på bordet, og det blåste kald vind..

På menyen idag sto det (endelig) chili con carne. Men siden det er en rett det er vanskelig å ta veldig delikate bilder av, blir det bilder av vår koselige veranda istedet og en oppskrift på denne fantastiske retten! :)Til to personer trenger du:

250-300 g karbonadedeig
1 gul løk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 rød chili, hakket
400 g hakkede tomater 
1 dl vann og 1 kjøttbuljongterning
1 ss kakao
1/2 ts spisskummen
1 laubærblad
1 knust hvitløksfedd
salt og pepper

200 g brune bønner

Brun kjøttdeigen i ei stekepanne og ha i ei gryte. Fres løk, paprika og chili i stekepanna, tilsett i gryta med kjøttet. Ha i hakkede tomater, vann, buljong, kakao, spisskummen og laubærblad. La koke under lokk i ca 50-60 min. Rør av og til. Mot slutten av koketiden, smak til med salt, pepper og knust hvitløk. Skyll bønnene og ha i til slutt. Kok opp og server, gjerne med godt brød, en salat eller bare flatbrød og smør. (ps. Det går an å lage uten bønner også, dersom du også har en mann som ikke liker bønner). 

1 kommentar:

Marita sa...

:) koselig :)