fredag 9. mai 2014

Hummingbird bakery banankake

Lyst på noe godt til kaffen til helgen, som ikke er så altfor vanskelig å lage? Prøv denne smakfulle banankaken til the Hummingbird bakery.

270 g brunt sukker
2 egg
200 g (ca 2 stk) most banan
280 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
140 g smeltet, usaltet smør

Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha sukker og egg i en bolle og visp med elektris,k håndmikser til alt er godt balndet. Ha i de moste bananene.

Tilsett mel, bakepulver, natron, kanel og ingefær i sukker-/eggblandingen. Kjør til alt er godt blandet. Hell over det smeltede smøret og visp godt.

Hell blandingen over i en smurt 23x13 cm brødform, og glatt ut med en palettkniv. Stek i den forvarmede ovnen i ca 1 time, eller til kaken er fast og det ikke sitter deig igjen på en kakenål. La kaken hvile litt i formen før du har den på en rist for avkjøling.

Server gjerne med friske bringebær eller jordbærsyltetøy og pisket krem for festens skyld. Eller den kan spises som den er.



Ingen kommentarer: