tirsdag 6. mai 2014

Hjemmelaget taco på en tirsdag

Det er virkelig luksus å kunne lage taco fra bunnen av (med rene råvarer) på en helt vanlig tirsdag. Takk til alle som har birdatt med tips og oppskrifter. Her er min oppskrift på hjemmelaget taco:

Tortillalefser (ca 8 små lefser):
5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 ts salt
2 dl vann
8 ss soyaolje

Bland det tørre. Bland oljen i vannet og ha i melet. Kjevle ut til runde lefser, stek i tørr stekepanne.


Tacokrydder:
1 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss spisskummen
2 ts koriander
1 ts cayennepepper
1 ts gurkemeie
2 ts salt

Blandes sammen og has over stekt kjøttdeig. Ha i litt vann for å få mer fukt til kjøttet. 

Salsa:
1 finhakket chili uten frø
2 finhakkede hvitløksfedd
1 finhakket rødløk
1 boks hakkede tomater
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ss balsamicoeddik
1 ss honning
1 liten bunt frisk koriander
saften av 1 lime
2 ss rapsolje til å steke i
salt og pepper

Fres løk og hvitløk i stekepanna til løken er blank. Tilsett paprikapulver og chili. Fres litt til. Ha i de øvrige ingrediensene og la putre i 10 minutter. Has på glass og kan oppbevares i kjøleskap i ca to uker.


Guacamole:
2 modne avokadoer
1 rød, finhakket chili uten frø
1 håndfull frisk koriander
saften av 1 lime
1 god klype maldonsalt
2 hakkede hvitløksfedd
1/2 dl olivenolje
1 dl creme fraiche



Bland alt i en foodprosessor og kjør til jevn røre. Sett kaldt i 30 minutter før servering.

Serveres med hakkede grønnsaker (salat, tomat, mais og agurk) og rømme. 



Ingen kommentarer: