mandag 19. mai 2014

Forrett til en 30års dag? Kamskjell med ertepurè

I helga fylte min kjære mann 30 år. Vi inviterte foreldre og besteforeldre på treretters middag søndagen etter 17.mai feiringen, og det ble en vellykket feiring og en svært vellykket middag. (elsker at vi kan feire med flagg to dager på rad! Ikke mange som kan det! :)). Menyen ble bestemt av bursdagsbarnet selv, med litt innflytelse fra en matglad kone, og ble som følger:

Forrett:

Stekte kamskjell med limesaus og ertepurè

Hovedrett:

Biff av ytrefilet med champingonsaus, ovnsbakte bifftomater og grønnsaker.

Dessert:

Panna Cotta med pasjonsfruktglasur og et hint av mynte.


Det ble rosapynta bord for anledningen :)

For å lage denne forretten trenger du (til 6 personer):

2 rensede kamskjell per person (12 stk)
4 ts smør (helst meierismør)
4 ts nøytral olje

500 g frosne selskapserter
1-2 ss grønn thailandsk karripasta
85 g creme fraiche lett
2 lime
Frisk koriander, finhakket

Ertepureen kan lages noen timer før den skal spises, og varmes opp igjen på svak varme i ei gryte, dersom du har andre retter du også skal lage. Start med å koke opp vann. Ha i ertene og gi dem et oppkok. Kok dem i ca 7 minutter til de er gjennomkokte. Avkjøl. Ha de avkjølte ertene i en stavmikser og mos til du har en jevn, grønn masse. Rør inn creme fraiche og smak til med karripasta. Sett kaldt i en tett boks i kjøleskap. Varm opp like før servering.

Smelt smør og olje i ei stekepanne. Rør godt. Vent til smøret skummer. Ha tørre kamskjell (dersom du har kjøpt frosne kamskjell er det en fordel å ta de opp fra frysen kvelden før, og ta de ut av kjøleskap en time før de skal stekes. Tørk godt av dem!) i stekesmøret og stek ved litt over middels ti høy varme i ca 2 minutter på hver side. Følg med så de ikke brenner seg. De skal være gylne på begge sider, og såvidt gjennomstekte (helst litt rå) inni.

Ta kamskjellene ut av stekepanna og la de hvile. Ha saften av 1 lime i stekepanna og kok inn smøret til en limesaus. Rør godt. Ikke la det svi seg. Varm forsiktig opp ertepurreen.

Anrett 2 kamskjell på hver tallerken. Ha ca 1 spiseskje ertepurè ved siden av, og hell over limesaus. Dryss over finhakket koriander. Server gjerne med limebåter til.


Fornøyde middagsgjester

Hovedretten ala mannen min! 

Dessert

Etter en times tid flyttet vi oss bort i sofaen til rester av 17.mai kaka, kransekake og frukt. Og alle ble gode og mette.

Vi avsluttet dagen med kubb på fotballbanen i Steinnes med gode venner, og mannen var svært fornøyd med hvordan 30 års dagen hadde vært. Neste fest som planlegges i dette huset blir den store cowboyfesten i juni sammen med venner! Vi gleder oss. 

Ingen kommentarer: