fredag 16. mai 2014

17.mai kaka - Gratulerer med dagen!

Det er ikke så ofte jeg baker kake. Og når jeg gjør det, baker jeg sjelden noe jeg har bakt før. Med inspirasjon fra den nest nyeste Kamille, falt valget for årets 17.mai-kake på denne sitronkaka med frisk blåbærglasur!


Kakebunn:
50 g smør
3 egg
210 g sukker
210 g hvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk
1 sitron, skallet og saften
1 knivsodd salt

Sitronkrem:
1/2 dl sitronsaft
85 g sukker
1/2 + 1/2 dl vann
15 g maisenna
1 eggeplomme
20 g usaltet smør

Blåbærostkrem:
60 g fryste blåbær
200 g romtemperert smør
420 g melis
1 ss vaniljesukker
600 g Philadelphiaost
1 kurv friske blåbær til pynt

Sett ovnen på 175 grader. Smør en springform på 22 cm i diameter. Smelt smøret. Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene og sikt dem i. Bland godt. Tilsett smør, melk, sitronsaft og finrevet sitronskall, vend forsiktig til en jevn røre. Hell røren i springformen og stek i ca 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.


Bland sitronsaft, sukker og 1/2 dl vann i ei gryte og kok opp. Visp sammen 1/2 dl vann, maisenna og eggeplommen i en bolle. Hell den kokende væsken over i bollen og rør godt. Hell så blandingen tilbake i gryta og kok opp på svak varme under stadig omrøring til kremen tykner. Rør inn smør. Avkjøl sitronkremen i 40 minutter.

Legg blåbærene i en sil og klem ut saften med en spiseskje. Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til en luftig blanding. Tilsett osten og blåbærsaften. Visp til du får en jevn og glatt glasur.


Del kakebunnen i to (den bør være avkjølt). Smør sitronkrem på den nederste bunnen. Sprøyt ut halvparten av blåbærostkremen oppå i små boller/topper med en glatt eller mønstret tip. Legg toppbunnen på og smør over blåbærostkremen. Pynt med fine kremsnurrer med en mønstertip på kremsprøyta. Pynt også med friske blåbær.




Ingen kommentarer: