mandag 26. mai 2014

Søndagsmiddag: Koteletter med mandelstekte poteter og rødkål

I helga har jeg jobbet nattevakter. Det er en stund siden sist, og jeg blir som vanlig litt i koma. Søndagsmiddagen ble derfor veldig enkel (men god!), siden mannen ikke heller var i toppform.

Til 2 personer trenger du:

2 nakkekoteletter
4-5 poteter
salt og pepper
smør
1 ss akasiehonning
50 g mandelflak

1 pakke rødkål
1 appelsin

Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann.

Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem på begge sider ved høy varme i en stekepanne, senk varmen og la de steke videre i ca 2-4 minutter på hver side. Ta ut av pannen og hold varme.

Stek potetene gylne i samme pannen som du stekte nakkekotelettene i. Drypp over honning og bland godt. Dryss over mandelflak.

Tilbered rødkålen som vist på pakken. Riv ca halvparten av appelsinskallet og tilsett i rødkålen. Press saften av hele appelsinen og tilsett i rødkålen. La koke opp. Krydre med salt og pepper.

Server kotelettene med de mandelstekte potetene og rødkålen.


Ingen kommentarer: