torsdag 22. mai 2014

Sommermiddag: Parmesanlaks med squashtagliatelle og basilikumsaus

Vi har hatt noen fine våredager den siste tiden. På tirsdag som var, ble det utemiddag på verandaen på oss, hvor vi lagde oss en himmelsk god laksemiddag på forhånd :)

Til 2 personer trenger du:

400 g laksefilet
salt og pepper
100 g fersk parmesan
200-300 g tagliatelle
1 squash 

1/2 krukke basilikum
salt 
1 fedd hvitløk
4 dl lett creme fraiche

Sett ovnen på 250 grader. Legg fiskestykkene i en langpanne dekket med bakepapir. Krydre fisken med salt og pepper og ha over revet parmesan. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter.

Plukk løs basilikumbladene. Bland basilikum, knust hvitløk og creme fraiche i en bolle og bland med en stavmikser. Smak til med salt.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær squashen i tynne skiver med en ostehøvel, og la squashskivene koke sammen med pastaen de siste 30 sekundene. 

Server laksen med squashpasta og basilukumsaus. Gjerne med et glass fyldig fruktjuice til :)


Ingen kommentarer: