søndag 20. juli 2014

Fersken- og mandelterte til jentekvelden

Planlegger du jentekveld? Eller besøk til søndagskaffen? Da er dette terten for deg. Inspirert av sommerens frukter, lages denne terten med fersken eller nektariner (jeg brukte sistnevnte). Oppskriften er hentet fra et av sommerens Kamille magasiner.

Til ei 25 cm stor paiform trenger du:

225 g hvetemel
80 g melis
125 g romtemperert smør i terninger
1 eggeplomme
1 ss iskaldt vann
1 pk tørre erter (til steking)
4 store og modne ferskener eller nektariner

Mandelfyll:
100 g romtemperert smør
90 g malte mandler eller mandelmel
110 g sukker
2 ss hvetemel
2 egg

Bland mel, melis og smør til tertebunnen. Ha i eggeplomma og vann. Kna deigen godt sammen for hånd til den er myk og glatt. Form deigen til en flat kake, dekk den med plastfolile og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Ha smør, mandler(mandelmel), sukker og hvetemel til mandelfyllet i en kjøkkenmaskin. Rør godt sammen. Ha i eggene og bland godt sammen til en fin masse. Oppbevar i romtemperatur til den skal brukes (gjerne i en plastbolle med lokk).

Ta tertedeigen ut av kjøleskapet, og legg den mellom to bakepapir. Kjevle deigen ut (mellom bakepapirene) til den dekker terteformen i størrelse. Legg den i kjøleskapet igjen (mellom bakepapirene) i 20 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Ta så deigen ut av kjøleskapet, og dra av det ene bakepapiret. Smør terteformen og legg tertebunnen (med den bakepapirkledde enden opp) i paiformen. Skjær bort overflødige kanter. Legg ertene på paibunnen (oppå bakepapiret), og stek tertebunnen i ovnen i 15 minutter. Fjern papiret og ertene og stek ytterligere 10 minutter til terten er gyllenbrun. Avkjøl.

Fordel mandelfyllet over tertebunnen. Del fersknene i to, ta av skallet og ta ut steinen. Del fersknene i båter som legges oppå mandelfyllet. Stek hele terten i 40 minutter (eller noe kortere, vær oppmerksom mot slutten av steketiden så du ikke brenner den!). Ta ut av ovnen, avkjøl noe og dryss over melis.

Serveres med vaniljekrem eller vaniljeis. NYT!


Ingen kommentarer: