torsdag 31. juli 2014

Hjemmelaget lapskaus

Nattevaktsuke gir rom for fridager, så på tirsdag laget jeg lapskaus til gutta var ferdige på jobb. Kjetil kom over på middag, og vi koste oss med denne deilige lapskausen:



Til 3 personer trenger du:

400 g storfekjøtt fra høybog
3 dl vann
4-5 poteter, i biter
2 store gulrøtter, i biter
1 pastinakk, i biter
1/2 kålrot, i biter
1 buljongterning
4 dl vann

Kutt kjøttet i passe store terninger. Brun i varm stekepanne med smør i flere omganger. Ha kjøttet i ei gryte med 3 dl vann og buljong. Kok opp og la koke i 10-15 minutter. Sil kjøttkraften og spar på den. Kutt opp grønnsakene og tilsett i gryta sammen med kjøttet og 4 dl vann. Kok opp. Tilsett så mye kjøttkraft som du ønsker. La koke til grønnsakene er møre. Server med karrikrydder, tyttebærsyltetøy og flatbrød. 

Ingen kommentarer: