mandag 28. juli 2014

Pizza med sweet chili på grillen

En kveld forrige helg, hadde vi besøk av min manns flotte søster og svoger, og da ble pizzasteinen testet ut for første gang på grillen. Og vi fikk en god pizza med mye smak, og ikke minst god bunn!


Jeg brukte bare den pizzasteinen (kjøpt på Kitchn) som jeg vanligvis bruker i vanlig ovn, og la den inn i en kald grill. Så varmet vi den opp i gassgrillen til ca 250 grader, og la selve pizzaen over på steinen. Ikke mange minuttene senere, hadde vi nystekt (eller nygrillet om du vil!) pizza.

Til 4 personer trenger du:

Pizzabunn:
ca 5 dl lunkent vann
Litt olje (et par spiseskjeer kanskje)
1-1,5 pk fersk gjær
Litt salt
Og mel til en passe smidig deig

Kjør deigen i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter, og sett til heving ca 30 minutter.

Pizzafyll:
400 g kjøttdeig
3-4 champingon
1 løk
1 pk TORO sweet chili pizzasaus
revet ost

Brun 400 g kjøttdeig i en stekepanne, legg til side.
Brun 3-4 store champingon i biter, legg til side. Hakk løken.
Lag sweet chili saus etter anvisning på pakken.
Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna, og ha over sweetchilisausen.

Kjevle ut pizzadeigen på bakeplater med bakepapir. Ha på kjøttsaus, champingon, løk og revet ost over.

Når grillen og pizzasteinen er varm, skyv pizzaen med bakepapir over på steinen. Lukk igjen grillen. La steke ca 3 minutter. Fjern så bakepapiret (hvis ikke brenner det opp!), og stek videre i ca 5-6 minutter. Så har du ferdig pizza!! Server gjerne med sweet chili saus og rømme.

Grillmesteren

Nydelig pizza!

Kos i kveldssola (Oskar, vårt nye familiemedlem, følger spent med)

Ingen kommentarer: