fredag 18. juli 2014

Spinatpai og enkel bringebæris

Ferie. Sol. Sommer. Og en liten pusekatt som løper mellom beina. Samt et lite dryss Kamilleinspirasjon. Da er det tid for herlig spinatpai til middag og enkel bringebæris til dessert!

Til en paiform med spinatpai (ca 4-5 personer) trenger du:

Ferdig paibunndeig (du kan lage selv også, men jeg prioriterte sola og brukte Maizenna sin ferdige paibunn som du bare blander vann i).
250 g fersk og skylt spinat
1 gul løk
300 g skinke i terninger eller påleggskinke i skiver (jeg brukte BOGskinke)
4 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 ss diljonsennep
1 ss solsikkeolje
1 ss smør
salt og pepper

Finhakk løken og brun den i en panne med olje og smør, til den er blank og lysebrun. Ha i spinatbladene og stek lett sammen med løken (spinaten vil falle sammen og få god smak). Visp sammen sennep, eggeplommer og fløte med litt salt og pepper. Ha deigen i en paiform. Legg i løk/spinatblanding og skinken. Hell over fløteblandningen. Stek på 180 grader i ca 40 minutter. Nyt!Enkel bringebæriskrem

Mangler du iskremmaskin eller ikke orker å vente et døgn med å spise hjemmelaget iskrem, følg denne oppskrifta og du har en forfriskende iskrem på et blunk! (men den egner seg ikke til oppbevaring og bør spises med det samme da den smelter raskt..)

til 2 personer trenger du:

100 g dypfryste bringebær
1 ss melis
2,5 del kremfløte
eventuelt litt mynte eller friske bringebær til pynt.

Ha bringebærene og melisen i en foodprosessor. Hell i fløten ig la maskinen gå på full kraft i 15-20 sekunder. Og vips så har du deilig iskrem!


Ingen kommentarer: