fredag 18. juli 2014

Scampi med spicy majones

Jeg er fan av lett og enkel sommermat i varmen, og her kommer en oppskrift på scampi med hjemmelaget majonesdip. Som tilbehør valgte jeg å steke rødløk, paprika og squash i panna og litt ferske nektarinbåter til, siden vi hadde dette til middag og var sultne, men du kan fint spise scampiene uten annet tilbehør enn majones, dersom det er en lett lunsj eller kveldskos.

Til to personer trenger du:

500 g scampi (kokte uten skall (kjøpes fryste på rema for eksempel)
1 ss olivenolje
1 ss grønn (eller rød) chili uten frø, finhakket
1 fedd finhakket hvitløk
Båter av lime til servering (kan sløyfes)

2 eggeplommer
1 ss diljon-sennep
3,5 dl olivenolje
1 ss eplecidereddik

Paprikapulver
Cayennepepper
Sitronpepper
Litt revet muskatnøtt
Oregano
Litt sukker
Maldon havsalt
Nykvernet pepper

Bland scampiene (tinte helst) i en bolle med chili, hvitløk, olje, salt og pepper. Ha marinere i hvertfall 30 minutter. Imens kan du lage majonesen. Ha eggeplommer, eddik, salt og pepper i en stavmixer. Visp blandingen lett sammen. Hell gradvis i olje i en tynn stråle mens du visper til du får den tykkelsen du ønsker. Tilsett krydderblandningen (smak deg til for hvor mye du ønsker av hver kryddersort. Jeg brukte ca 1 ts av hver, og 1/2 ts muskat), og rør rundt. Stek scampiene på høy varme i ei stekepanne i 1-2 minutter på hver side.


Ingen kommentarer: