fredag 14. februar 2014

3 middager: Pølesform, fiskegrateng og moussaka (ALT heimelaga)

Pølseform:


Oppskriften finner du her hos Trine. Gjorde noen små justeringer: Bytta ut søtpoteten med sellerirot (fordi vi liker det bedre).


Fiskegrateng:


Nydelig fiskegrateng fra bunnen av, og vi var begge enige om at dette er den beste fiskegratengen vi har smakt noensinne! Oppskriften finner du her. Vi bytta bare ut tomatene med revne gulrøtter (fordi vi liker det best) og droppet parmesan på toppen (siden vi ikke syns det passer så godt til fisk). Anbefales å teste ut!


Moussaka:


Siden det idag var valentinsdagen og jeg og mannen ville lage en god middag sammen og kose oss, ble det heimelaga moussaka. Som rett og slett ble min stolthet! Nydelig på smak og konsistens og MYE, MYE bedre enn TORO sin moussaka. (Har mannen som vitne på det). 

Her får du oppskriften:

(til ca tre personer - i ei middels stor ildfast form)

2 store auberginer, skåret på langs i 1,5 cm tykke skiver
1 ss olivenolje
1 stor, hakket løk
1 fedd knust hvitløk
500 g karbonadedeig
1 dl vann
1 1/4 dl tomatpurè
en klype malt kanel
2 ts hakket oregano
3 ss hakket bladpersille
2 ss revet parmesan
2 ss strøkavring

Saus:
20 g smør
40 g hvetemel
5 dl melk
en klype malt muskat
1 ss revet parmesan

1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Legg aibergin-skivene på stekeplate og pensle med olivenolje. Stek 10 minutter på hver side. Avkjøl.
2. Stek løk og hvitløk i 4 minutter i olje. Skru opp til sterk varme og stek karbonadedeigen med i 5 minutter ca. Rør inn vann, tomatpurè, kanel, oregano og 1/4 av persillen. Skru ned plata og la det småkoke under omrøring i 15 minutter.
3. Lag hvit saus ved å smelte smør, blande inn mel og spe med melk. La småkoke i 6 minutter, tilsett muskat og parmesan, samt litt salt etter behov. 
4. Smør en 18x28 cm stor ildfast form. Kle bunnen med et lag auberginerskiver. Topp med kjøttblandingen. Legg de resterende auberginerskivene oppå kjøttet. Ha over hvis saus. 
5. Bland sammen strøkavring, parmesan og persille. Strø over moussakaen. Stekes i 30 minutter, eller til overflaten er gyllen.
6. Server med en god salat til (jeg har brukt spinatblader, tomatbåter og vårløk). 


Bare et ord til: NYT!

Ingen kommentarer: